Børnehaven Kernehuset
 

RAKETSTUEN

Raketstuen oprettes for kommende skolebørn, når skolestarten nærmer sig.

Børnene er i starten stadig tilknyttet deres egen stue, så trygheden bevares, men to gange i ugen går de også i raketstue i nogle timer.

En af dagene i raketstuen går med besøg i SFO'en på Augustenborg Skole. Her mødes de med de andre kommende skolebørn fra byens to øvrige børnehaver. Formålet er at give børnene en så blid opstart som muligt på deres kommende skoleliv.

Fordelen med SFO-besøget er, at børnene lærer hinanden, omgivelserne og de voksne (bedre) at kende, FØR de starter permanent i SFO'en til maj. Og omvendt får lærere og SFO-pædagoger mulighed for at lære alle børnene at kende, så de kan give dem en så tryg opstart som muligt, når de starter i skolen i august.

Den anden dag i raketstuen bruges på leg med bogstaver og tal, og børnene stifter bekendtskab med andre "skoleagtige" ting, f.eks. at vente med at tale til det er ens tur :-) Vi ser også nærmere på navne, adresser og årstider.

Formålet er IKKE, at børnene skal kunne alle bogstaver og tal, før de kommer i skole. Dét er skolens opgave! Formålet er, at børnene stille og roligt bliver introduceret for nogle af de ting, som de møder, når de starter i skolen - det er spændende og udfordrende for de børn, der allerede er nysgerrige på skolen, og det giver mere tryghed og vækker nysgerrigheden hos de børn, der måske ikke er så bevidste om skolen endnu.